Οδηγίες εγκατάστασης

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την προετοιμασία του Teams στην συσκευή σας:

1. Εγκαταστήστε το Microsoft Teams στη συσκευή σας από το https://teams.microsoft.com/downloads. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή ή κινητή συσκευή με Windows, Mac, Linux (x64), iOS και Android. Το Λειτουργικό Σύστημα αναγνωρίζεται αυτόματα.

Στις κινητές συσκευές iOS και Android μπορείτε να αναζητήσετε απευθείας την εφαρμογή στο αντίστοιχο κατάστημα App Store και Google Play.

2. Συνδεθείτε στην εφαρμογή με το λογαριασμό σας Office 365 που σας παρέχεται από το ΕΑΠ.

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα εγκατάστασης ή δεν έχετε δικαίωμα για εγκατάσταση στη συσκευή, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε την Web εφαρμογή του Teams μέσω του Office 365. Προτείνεται όμως η εγκατεστημένη έκδοση καθώς στην Web κάποιες λειτουργίες εξαρτώνται από το πρόγραμμα περιήγησης.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την σύνδεση μέσω της Web εφαρμογής του Teams:

1. Συνδεθείτε στο Office 365 στο https://portal.office.com με το λογαριασμό που έχετε λάβει

2. Από τις εφαρμογές του Office 365 (στο επάνω μέρος της οθόνης) επιλέξτε το Teams

3. Μετά την είσοδο στη Web εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Teams όπως και στην εγκατεστημένη έκδοση. Αν κάποια λειτουργία δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα περιήγησης θα λάβετε σχετικό μήνυμα με προτροπή εγκατάστασης. Μέσα από την Web εφαρμογή του Teams έχετε πάντοτε τη δυνατότητα να επιλέξετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη σωστή χρήση του Ημερολογίου και των λοιπών εφαρμογών Office 365 πρέπει να έχετε ορίσει σωστά τη ζώνη ώρας. Το Office 365 παραπέμπει υποχρεωτικά σε τέτοια ρύθμιση κατά την πρώτη σύνδεση στο λογαριασμό σας (πχ στην Αλληλογραφία). Η ρύθμιση μπορεί να αλλαχθεί οποιαδήποτε στιγμή από την αρχική σελίδα Office 365 (https://www.office.com) ή τη σελίδα με τις Ρυθμίσεις λογαριασμού επιλέγοντας το κουμπί Ρυθμίσεων (γρανάζι επάνω δεξιά).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι οδηγίες, η διεπαφή καθώς και οι λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση που χρησιμοποιείτε.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ:

  • Άμεσες και προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις
  • Συνεργασία προσωπικού, διδασκόντων, φοιτητών σε Ομάδες
  • Συναντήσεις και συνεργασία πέρα από τις ΟΣΣ σε επίπεδο Τμήματος, Θεματικής Ενότητας κτλ
  • Ομάδες εσωτερικά σε τμήματα Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου
  • ΟΔΠ, Κοσμητείες, Διοικητικές συσκέψεις κτλ με οργανωμένες Ομάδες, όπου απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και συνεργασία μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων
  • Παρουσιάσεις, ημερίδες, συνέδρια με χρήστες του ΕΑΠ ή εκτός

Εγχειρίδια χρήσης